facebook

Terwoldese Games 2019

Voor de Terwoldse Games hadden 5 teams zich aangemeld om het tegen elkaar op de tenemen. De Games waren divers van fysieke inspanning tot het kraken van de hersenen bij de kennis ronde.

Wat te denken van geblinddoek een kruiwagen sturen om een boom over een wipwap, en dit alles met een team lid in de kruiwagen welke aanwijzigingen moest geven om goed de route af te leggen.
Of over de stormbaan en dan tijgerend onder een lint door en dan weer terug naar het begin van de stormbaan, dan kon je teamlid weer onderweg. Een grote wereldbal van ongeveer 2 meter hoog en dan daar op kruipend de bal in beweging brengen. Laten we zeker niet het Ski’s lopen en het kazenspel en de kennisquis niet uitvlakken.

De teams waren erg gedreven bezig en het plezier, maar ook zeker de wil om te winnen was erg aanwezig.

Nadat alle teams alle onderdelen hadden afgerond kon de organisatie de behaalde resultaten per onderdeel gaan optellen. Het was een spannende tijd voor de teams, want die wilden heel graag weten wie dit jaar de Terwoldse Games zou gaan winnen.

Eindelijk was daar de uitslag, dit jaar hebben de De Brugpiepers de Terwoldse Games gewonnen, Daarna kwamen de Fliere Fluiters en als derde waren er de Super Girls. De Brugpiepers kregen de wisselbeker uitgereikt, deze mogen zij dit jaar houden.

 

Daarnaast was er natuurlijk ook nog de ondertussen zeer bekende fietstocht, rond half twee kwamen de eerste fietsers zich al aan melden.
Het werd een mooie groep welke rond twee uur op weg gingen om de route te volbrengen.

De fietsers werden weg geschoten door een tweetal aanwezige geridderd personen, dit waren Lien Uenk en Erik Nobel. Zij hebben dit jaar een lintje gekregen voor de inzet op verschillende vlakken binnen het dorp en of daarbuiten.


Halverwege de route was er een hapje en een drankje, tevens waren er een aantal vragen en een rebus onderweg welke beantwoord en op gelost moesten worden.
Er was ook een pot met ballen er in, de fietsers moesten raden hoeveel er in de pot aanwezig waren.
Nadat alle fietsers binnen waren zijn de antwoorden gecontroleerd en was er 1 famillie die het aantal ballen in de pot helemaal goed hadden. Er zaten 101 ballen in de pot.
De Famillie Brinkman had alle vragen goed beantwoord en zij kregen dan ook een leuk presentje mee naar huis.

 

Buitom alle activiteiten was er ook gelegenheid om lekker met elkaar te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.
Het was een erg gezellige middag met veel mensen die ondanks een paar druppels water het toch hebben aangedurft om deze middag samen door tebrengen in het centrum van Terwolde.

Bedankt voor de gezellige middag en hopelijk tot volgend jaar.